Log in


Kunstwerk van Bram De Ceurt

Uitstellen wedstrijden door Covid:

 • Mogelijk zodra 3 positieve gevallen officieel worden bevestigd binnen een team (speler van
  de kwalificatie waarvoor de korting wordt aangevraagd of T1). Uitzondering Keeper.

Volwassenen en Jeugd GROOT veld = 3 gevallen
Volwassenen en Jeugd HALF veld = 2 gevallen
Jeugd op 1/4 of 1/8 veld = 1 geval

 • Niet mogelijk voor quarantaines en voor het wachten op testresultaten.
 • Ter herinnering, het is altijd mogelijk om een ​ontmoeting mits akkoord van de tegenstander
  (buiten de BL, OL Nat of Nat Jeugd) te verzetten
 • Medisch attest met de vermelding van een positief Covid-19 geval moeten opgestuurd
  worden naar info@hockey.be binnen de 5 dagen volgend op de datum van de wedstrijd.
 • Wedstrijd zo snel mogelijk opnieuw spelen EN voor het einde van de betreffende ronde

30/08/2021 - Nu de kampioenschappen al deels opgestart zijn, overlopen we graag met jullie wanneer wedstrijden mogen worden uitgesteld als gevolg van Covid-19 en bevestigde besmettingen in je ploeg.

Dit protocol is geldig vanaf woensdag 1 september 2021. Het is gebaseerd op de recentste info van Sport Vlaanderen.

Om de heropstart van The Vic goed te laten verlopen zijn de algemene COVID-19-preventierichtlijnen essentieel. Deze dienen ook door de bezoekers strikt te worden nageleefd tijdens de komende weken. Dit zijn de richtlijnen voor de bezoekers in The Vic:

Aan het begin van de schoolvakantie willen wij u op de hoogte brengen van de laatste officiële maatregelen en aanbevelingen in verband met de verspreiding van Covid-19. Ook al is de situatie sterk aan de beterhand, toch is het ons aller plicht om waakzaam en voorzichtig te blijven en ons als “goede huisvaders” te gedragen.

TRAININGEN

 Voor alle leeftijdscategorieën (jeugd + volwassenen)

Outdoor trainen met contact mag per bubbel van maximum 25 personen:

 • Trainers NIET inbegrepen in de 25 personen
 • Trainer moet verplicht een mondmasker dragen en steeds 1,5 m afstand houden
 • Waar meerdere ploegen samen trainen en de kans bestaat dat je met meer dan 25 op een half veld komt, spreek je best vooraf af wie komt. Dat kan bijvoorbeeld door je aanwezigheid op training te bevestigen via Twizzit

Maximum 25 spelers (+ trainer/s) per half veld:

 • Deze 25 mogen verdeeld worden in 1 bubbel van 25 en 2 bubbels van 12, enz.
 • Elk deel van het veld waar een bubbel actief is, moet fysiek gescheiden worden van andere delen waar andere bubbels spelen

Wedstrijden tussen verschillende bubbels zijn nog steeds NIET toegelaten

 • Binnen eenzelfde bubbel van maximum 25 mag je wel matchen

Zoals eerder meegedeeld, wachten we vol ongeduld op de mogelijke beslissingen van het Overlegcomité om wedstrijden voor amateursporters opnieuw toe te laten. Hopelijk volgt de bevestiging na het Overlegcomité van 11 mei.

Vorige vrijdag heeft het Overlegcomité wijzigingen aangekondigd in de regelgeving rond het bestrijden van het covid 19 virus. Deze regels werden op zondag 7 maart vastgelegd in een Ministerieel Besluit en zijn van kracht vanaf vandaag.

De ietwat “versoepelde” maatregelen die van toepassing zijn op het beoefenen van hockey. Vind je hier.

Belangrijk om te onderstrepen is dat onze hockeyfederatie nog steeds van mening is dat de verschillende kampioenschappen hervat zullen kunnen worden. Gezien de opnieuw gunstigere evolutie in de cijfers hopen we oprecht binnenkort ‘echte’ versoepelingen te mogen aankondigen, die ons in staat zullen stellen om stap per stap opnieuw te evolueren naar het spelen van echte competitiewedstrijden. Nieuwe informatie hierover zullen we pas kunnen geven na het volgende Overlegcomité, dat gepland staat op 26 maart.

Laat ons daarom allen samen blijven waken op de strikte naleving van de geldende maatregelen!

1/02/2021 - Het is alweer lang geleden voor velen, daarom als herinnering enkele aanwijzingen.

GEEN Kiss & Ride ter hoogte van het Ecopark, want dat veroorzaakt verkeershinder. Daarom geldt daar een stilstaanverbod. Als je toch je kind snel wil afzetten of ophalen, gebruik dan de Kiss & Ride aan de parking van Kattenbroek en dan de Bollekesweg te voet te nemen.

Onthoud ook de algemene tips ivm mondmasker, onderlinge afstand en handhygiëne. En vergeet aub niet de QR-code te scannen bij aankomst.

We rekenen daarbij ook op jou, speler, ouder, bezoeker, om de maatregelen - die we allen kennen – op te volgen, om zo onze (groot)ouders, onze (hockey)familie en vrienden te beschermen. Laat ons dus nog steeds volhouden, zodat we kunnen uitkijken om terug te plannen, te organiseren en te hockeyen.

Registratie bij aankomst vanaf 12 jaar

Volgende zaken gelden nog steeds, en er is geen uitzondering mogelijk:

 • Te allen tijde registreren: via de QR-code die uithangt aan de ingang van de club of rechtstreeks via de link.

Het circulatieplan met de in- en uitgangen blijft van toepassing.

17/01/2021 - Wegens enkele gevallen van de Britse Corona-variant in Edegemse basisscholen sluit Victory preventief alle velden voor alle trainingen - U7 tot U12, D1 en H1 en vrijblijvende bubbels. Alle andere trainingen waren al afgelast.

Zoals jullie weten is deze variant veel besmettelijker dan het originele virus. Victory neemt zijn verantwoordelijkheid om de verspreiding van deze variant maximaal tegen te gaan, al is dat met pijn in het hart. Ook alle wedstrijden op onze velden zijn afgelast tot nader bericht.

De dagelijkse realiteit voor onze sportclub is hard. Zeker in deze tijden waar de richtlijnen omtrent Corona continu wijzigen en we voortdurend aanpassingen aan de clubwerking moeten doorvoeren. We hadden het allemaal graag anders gezien en kijken reikhalzend uit naar het ogenblik dat we weer samen onbezorgd kunnen sporten.

Maar tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben, en is het een creatieve uitdaging om iedereen actief te houden. Het digitale tijdperk klopt overuren, de take-away kent een ongeziene hoogte en zelfs de drive-ins krijgen een volledig nieuwe invulling.

Zoek je vervanging voor je programma in de fitness of de sportclub?
Haal die waterflessen al maar boven, want zo kan je thuis trainen. #sportersbelevenmeer

Bekijk hier het filmpje

We kregen onderstaand heropstartscenario van de bond. Dit is nog onder voorbehoud en afhankelijk van de goedkeuring van de bevoegde overheidsdiensten en de evolutie van de pandemie.

Op het Overlegcomité van vrijdag 31 oktober hebben de bestuursorganen van de KBHB, de VHL en de LFH de volgende beslissingen genomen:

28/10/2020 - Nieuwe maatregelen van de KBHB - VHL - LFH geldig vanaf donderdag 29 oktober 2020

 

COMPETITIES/WEDSTRIJDEN

 • ALLE competities (jeugd en volwassenen) worden stopgezet op het ganse Belgische grondgebied.
  -> De beslissing om dit voor alle leeftijdscategorieën in gans België te voorzien – ondanks het feit dat in Vlaanderen en Wallonië in theorie de competities voor de U7-U12 categorieën zouden kunnen blijven doorgaan – is ingegeven door de wil om zo krachtig mogelijk bij te dragen aan de gezamenlijke inspanningen die van ieder van ons gevraagd worden in het kader van de strijd tegen het virus. Wij hebben de laatste dagen ook tal van berichten gekregen van clubs en ouders van kinderen uit Vlaanderen en Wallonië, die dit expliciet aanvroegen.
 • Ook oefenwedstrijden zijn verboden.

 

TRAININGEN

 • U7-U12 (= geboren in 2009 of later)
  • Trainingen met contact zijn toegelaten.
  • Geen restricties op het toegelaten aantal deelnemers.
 • U14-U19 & alle volwassenen
  • Trainingen zijn NIET toegelaten.

JEUGDSTAGES

 • Kinderen geboren vanaf 2008
  • Stages met contact zijn toegelaten.
  • Overnachtingen zijn niet toegelaten.
 • Kinderen geboren voor 2008
  • Stages zijn NIET toegelaten.

Gezien het grote aantal afgelaste competitiewedstrijden in de diverse categorieën, werd er ook beslist om het aangekondigde wintercriterium bij de jeugd en de bekercompetities bij de volwassenen te schrappen. Dit zal ons de mogelijkheid geven om voorrang te geven aan de kampioenschappen. Hopelijk kunnen we in de wintermaanden zoveel mogelijk van de afgelaste competitiewedstrijden inhalen!

18/10/2020 - Als gevolg van de COVID-19-maatregelen van de federale regering is The Vic gesloten vanaf maandag 19 oktober. Eind deze week verwachten we duidelijkheid of de trainingen en/of wedstrijden blijven doorgaan, mogelijk zonder publiek. We houden jullie op de hoogte.

Dit is opnieuw een financiële tegenvaller voor de club, maar de gezondheid van ons allemaal heeft voorrang. Mogen we jullie vragen de nieuwe maatregelen ook buiten onze club nauw op te volgen, om de verdere verspreiding van het virus te vertragen?
#keepitsafe

De toiletten van The Vic zijn niet toegankelijk - Bar Bric (het oude clubhuis) zal hiervoor geopend zijn.  

28/10/2020 - De hockey wereld is één grote familie, en net zoals in een familie zijn we solidair met elkaar. We zijn er voor elkaar in de goede momenten, maar ook in de moeilijke momenten van het nieuwe normaal.

Al enkele maanden ervaren we met z’n allen dagelijks de impact van dat vervelende virus en sinds vorige week groeit het besef dat dit nog wel even zal aanhouden: anders leven, anders werken, anders leren... en ook anders sporten

We beseffen maar al te goed dat jullie de voorbije maanden het Victory-leven gemist hebben. Want ook de clubsport is één van de zwaarst geraakte sectoren waar ook Victory niet aan kon ontsnappen: geen +18 wedstrijden, geen bar, geen 3e time, geen events, geen tornooien, geen Super Sunday.

Er kan echter nog wél beperkt worden gesport onder zeer strikte veiligheidsvoorschriften.  Dankzij de inzet van vrijwilligers kan dit op Victory in de veiligst mogelijke omstandigheden blijven doorgaan voor onze jongste jeugd. En deze inzet zal ook de komende tijd essentieel zijn om samen door deze crisis te komen.

We rekenen daarbij ook op u: speler, ouder, bezoeker, om de maatregelen die we allen kennen – op te volgen, om zo onze (groot)ouders, onze (hockey)familie en vrienden te beschermen. Laat ons dus nog steeds volhouden zodat we kunnen uitkijken om terug te plannen, te organiseren en te hockeyen.

En ondertussen: zorg goed voor elkaar!

LIVE HOCKEY. LOVE VICTORY.

In afwachting voor het hervatten van de trainingen een leuke en eenvoudige oefening van Louis Vanfleteren van onze Heren 1.
#westicktogether #livehockeylovevictory

Bedankt Louis

Bekijk hier het filmpje

Ook voor de kleinsten moet hockey plezierig zijn. Eenvoudige oefeningen met Pauline van onze Dames 1 en haar zus Delphine. Je kan zelf tempo en moeilijkheid opvoeren.
#westicktogether #livehockeylovevictory

Heb je geen potjes? Neem dan andere gekleurde voorwerpen. Veel plezier, en bedankt zusjes Guiette!

Bekijk hier het filmpje

In onze tweede voor de fun video heeft Tim Winthagen van onze H1 een eenvoudige oefening bedacht die je samen met je mama, papa, broer of zus kan doen. Heb je geen potjes? Neem dan andere gekleurde voorwerpen. Veel plezier, en bedankt Tim!

Bekijk hier het filmpje

De virologen bevestigen dat de Corona-piek achter ons ligt, de dagelijks gepresenteerde curves hebben inderdaad de bocht genomen, de transitie naar het nieuwe normaal wordt voorbereid.

Wanneer en hoe dat nieuwe normaal eruit zal zien, kan niemand voorspellen. Wel staat vast dat we met z’n allen dagelijks de impact ervaren, en dat dit nog wel even zal aanhouden: anders leven, werken, leren... en ook sporten.

De clubsport is één van zwaarst geraakte sectoren, en ook de Victory is hieraan niet ontsnapt: geen wedstrijden, geen bar, geen stages, geen events, geen tornooien, geen Super Sunday.

Vanuit een sterk geloof in de toekomst zijn we de voorbije weken evenwel niet bij de pakken blijven zitten. Er is hard gewerkt achter de schermen:

 • Onmiddellijk hebben we de nodige maatregelen genomen om de financiële stabiliteit van de club te vrijwaren;
 • Dankzij vele uren van vrijwilligers is de masterpitch-werf bijna klaar;
 • De voorbereiding van het seizoen 2020-2021 voor de jeugd en de mineuren staat in de stijgers;
 • Onze topsportcel heeft haar werk gedaan voor onze H1 en D1-teams 

We volgen de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad op de voet, om van zodra het mogelijk is een mooi aanbod voor onze leden in elkaar te steken, zoals een aantrekkelijk zomer- en een mooi najaarsprogramma. We beseffen maar al te goed dat jullie de voorbije weken het Victory-leven gemist hebben.

Deze belofte kunnen we jullie maken, maar natuurlijk met de nodige omzichtigheid en onzekerheid. Onder het motto ‘let’s stick together’ rekenen we daarbij op een grote solidariteit en engagement: onder onze leden, van de club naar de leden en van de leden naar de club. Laat ons dus nog even volhouden: hoe vlugger we het nieuwe normaal bereiken, hoe beter. Dan kunnen we terug plannen, organiseren en hockeyen.

We kijken alvast nu reeds uit naar een uitermate boeiend seizoen 2020-2021. En ondertussen: zorg goed voor elkaar!

Het Victory bestuur.

Beweging voor heel het gezin! Heel leuk om tijdens deze quarantaine gezelschapsspelletjes te spelen; zeker in combinatie met bewegen!

Als je de 2 ganzenborden gespeeld hebt, kan je ook een ander gezelschapsspel nemen bijv. 4 op een rij, memory, … Telkens het jouw beurt is, moet je eerst een sportopdrachtje doen dat gekozen wordt door je medespeler.

Spelregels vind je hier!

Nu we met z’n allen steeds langer thuis zitten, klinkt de roep om in de buurt te ontspannen steeds luider. Om hieraan tegemoet te komen lanceren de provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand hun nieuwe fietskaart digitaal. Ook de bestaande wandelkaart van de Zuidrand is tijdelijk gratis beschikbaar online. Beide partners hameren op het respecteren van de regels voor social distancing.

De wandel- en fietskaarten zijn te downloaden op de websites van provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand.

Op vraag van onze club geeft Pieter Provinciael, speler bij onze Heren 3 en werkzaam als huisarts in Lint, wat informatie over het reilen en zeilen in de huisartsenpraktijk tijdens de coronaperiode.

Zoals elke huisartsenpraktijk worden ook wij sterk geconfronteerd met het corona-virus en is onze dagelijkse manier van werken hierdoor moeten veranderen.

In de periode voor de corona-crisis werden er veel consultaties en huisbezoeken gedaan. Vanwege het coronavirus werd op vraag van de overheid de chronische zorg tot een minimum beperkt. Omdat wachten in een volle wachtzaal en veelvuldig contact tussen arts en patiënt een risico op besmetting en dus een snellere verspreiding van het virus met zich mee brengt.

 

Anke Gerené (speelster bij onze Dames 5) staat als verpleegkundige op een afdeling intensieve zorgen. We vroegen Anke hoe haar werk getroffen wordt door Covid-19.

 

Spelers van U14, U16 en U19: hebben jullie het oefenschema dat je in conditie houdt tijdens deze hockeyloze weken gevonden? Jullie vinden dit terug bij je berichten (chat) in twizzit. Het schema werd ontwikkeld door conditiecoach Oli Kleynjans van ART (Antwerp Rehab & Training).

Velen van jullie hebben zich intussen aangemeld op de app Strava. Bedankt hiervoor! Mocht je hier toch problemen mee ondervinden, raden we je aan om bij één van je ploeggenoten om hulp te vragen. Zo kunnen we de buitenwereld tonen hoe sportief onze club wel niet is...  

Tot slot wordt ook de eerste challenge deze week gelanceerd op Instagram (psst, it has something to do with burpees!). Ga deze challenge aan met je teamgenoten door je ervaring te delen via social media, maar ook met je gezinsleden! 

Veel plezier! En vergeet @rvictoryhc niet te taggen wanneer je je loopresultaat of een filmpje / foto van je loopsessie post op social media. Dan kunnen wij dat delen.

De KBHB heeft aangekondigd dat alle kampioenschappen van het seizoen 2019-2020 stopgezet worden.

28-03-2020 - Gisteren heeft de federale regering de corona-maatregelen verlengd. Een nieuwe update.

Geen Ronde van Vlaanderen op de eerste zondag van deze paasvakantie,
maar wel een Ronde tegen Corona. 

Onze U14 stond zondagochtend klaar voor de #rondetegencorona van VTM en HLN.be, maar onze velden in Edegem lagen net buiten de route van de helicopter. De boodschap van onze spelers niet.

Dit hart van onze U14's en de hele club gaat naar iedereen, ook veel Victory-leden, -ouders en -familieleden die op het UZA en andere ziekenhuizen actief zijn.
#westicktogether

Lees hier het volledige artikel!


  Dit knap werk van Victoriaan Bram De Ceurt kan je bewonderen nabij AZ Monica. 

Victory wil iedereen, en zeker onze VICTORIANEN die actief zijn in de medische sector, die zijn/haar steentje bijdraagt in de strijd tegen het corona-virus enorm bedanken!

Aan iedereen, help onze medische werkers bij de #stopthespread met deze handige tips van de Wereld Gezondheidsorganisatie:

 • Was regelmatig jullie handen met zeep en water gedurende 20 seconden.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht, ogen, mond en neus.
 • Bewaar een veilige afstand (1,5 m) tot personen van buiten je gezin.
 • Vermijd rechtstreeks sociaal contact met kwetsbare personen, en als je kan, draag een masker.
 • Wanneer je moet hoesten of niezen, verberg je mond met je gebogen elleboog.
 • Ontsmet veelgebruikte overvlakten.
 • Wanneer je je onwel voelt, vooral bij koorts en droge hoest, blijf dan thuis en bel je huisdokter.
 • Hou enkel rekening met en deel enkel informatie van betrouwbare bronnen.

Laten we allemaal onze bijdrage leveren door thuis te blijven en de instructies van de authoriteiten te volgen. Gebruik deze tijd om van je familie te genieten, iets nieuws te leren of gewoonweg te rusten.

STAY HOME, STAY SAFE.

Trooper

 

 

Royal Victory H.C.
Kattenbroek 5
2650 Edegem

+32 (0)3 457 15 33
info@victory.be
cc@victory.be

© 2019, website powered by Twizzit.com