Kunstwerk van Bram De Ceurt

 

 

31/08/2020 - De verschillende overheden en de KBHB hebben elke club de opdracht gegeven een Actieplan uit te werken om de Corona-overheidsmaatregelen in de praktijk om te zetten. Indien we het hele seizoen willen kunnen hockeyen, is het cruciaal dat iedereen - leden en bezoekers - dit Actieplan opvolgt.

We hebben de maatregelen gebundeld volgens doelgroep. Klik op lees meer om de documenten te kunnen lezen.

En réponse aux règles imposées par les différentes autorités et l’ARHB/VHL, le Royal Victory Hockey Club a élaboré un Plan d'action. Merci de cliquer sur "Lees meer" pour les détails.

Bij een vermoeden en bij een bevestiging van COVID-19 contacteer je onmiddellijk het secretariaat via email: info@victory.be .

 • Zodra 1 positief bevestigd COVID-19-geval binnen een team:
  • De speler/speelster verwittigt onmiddellijk zijn/haar PV en gaat in quarantaine
  • De speler/speelster zorgt voor een medisch attest
  • Alle wedstrijden van deze ploeg worden 14 dagen opgeschort
  • Alle trainingen worden opgeschort
  • Alle spelers/speelsters moeten zich verplicht laten testen. Je arts weet welke procedure van toepassing is:
   • Wie positief test, gaat ook in quarantaine
   • Wie 2 x negatief test, mag opnieuw in zijn/haar sportieve bubbel trainen (maar geen wedstrijden spelen of coachen, ook niet voor een andere ploeg)
 • Besmetting van iemand in de eigen bubbel van een speler/speelster:
  • Deze speler/speelster moet zich laten testen en gaat 14 dagen in quarantaine
  • De andere spelers/speelsters van de ploeg wordt aangeraden extra waakzaam te zijn voor mogelijke symptomen
 • Vermoeden van besmetting van iemand in de eigen bubbel van een speler/speelster: deze speler/speelster komt niet trainen of wedstrijden spelen vóór het testresultaat bekend is.
  • Resultaat is positief (COVID-19 besmet): zie hierboven
  • Resultaat is negatief (geen COVID-19): speler/speelster kan terug trainen en wedstrijden spelen, maar is extra waakzaam voor symptomen.
  • We vragen aan spelers/speelsters die uit een oranje of rode zone terugkomen, de overheidsmaatregelen op te volgen. Gebruik je verantwoordelijkheidszin naar je medespelers/speelsters.

Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen, heeft een aantal maatregelen bijgestuurd in het licht van de evolutie van de cijfers.

Concreet zijn er ook aanpassingen die van toepassing zijn op onze Antwerpse clubs.

Op 5 augustus werden een aantal versoepelingen op de COVID-maatregelen van eerder deze week aangekondigd. 

Belangrijkste aanpassing voor hockey is dat jeugd 12-18 jaar wel fysiek contact mag hebben tijdens trainingen. 

Verdere communicatie zal verlopen tussen coach en team.
We volgen alles nauwgezet op en communiceren elke wijziging onmiddellijk.

Op maandag 25 mei hervatten de trainingen. Maar dat kan niet op de klassieke wijze. Ontdek samen met onze U11B1 en U14G wat er allemaal verandert, in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid en de KBHB.

Het clubbestuur is verheugd om aan te kondigen dat de trainingen opnieuw opstarten vanaf maandag 25 mei.

Victory past daarbij de veiligheidsmaatregelen toe die aangegeven zijn door de KBHB en de VHL. Het hervattingsplan is goedgekeurd door de gemeente Edegem. Klik op lees meer voor de details.

De laatste dagen zien we verschillende spelers op onze hockeyvelden. We willen alles even op een rijtje zetten.

Op deze pagina vind je alle belangrijke documenten terug ivm de hervatting van de trainingen vanaf 25 mei.

In afwachting voor het hervatten van de trainingen een leuke en eenvoudige oefening van Louis Vanfleteren van onze Heren 1.
#westicktogether #livehockeylovevictory

Bedankt Louis

Bekijk hier het filmpje

Ook voor de kleinsten moet hockey plezierig zijn. Eenvoudige oefeningen met Pauline van onze Dames 1 en haar zus Delphine. Je kan zelf tempo en moeilijkheid opvoeren.
#westicktogether #livehockeylovevictory

Heb je geen potjes? Neem dan andere gekleurde voorwerpen. Veel plezier, en bedankt zusjes Guiette!

Bekijk hier het filmpje

Op vraag van onze club geeft Pieter Provinciael, speler bij onze Heren 3 en werkzaam als huisarts in Lint, wat informatie over het reilen en zeilen in de huisartsenpraktijk tijdens de coronaperiode.

Zoals elke huisartsenpraktijk worden ook wij sterk geconfronteerd met het corona-virus en is onze dagelijkse manier van werken hierdoor moeten veranderen.

In de periode voor de corona-crisis werden er veel consultaties en huisbezoeken gedaan. Vanwege het coronavirus werd op vraag van de overheid de chronische zorg tot een minimum beperkt. Omdat wachten in een volle wachtzaal en veelvuldig contact tussen arts en patiënt een risico op besmetting en dus een snellere verspreiding van het virus met zich mee brengt.

 

In onze tweede voor de fun video heeft Tim Winthagen van onze H1 een eenvoudige oefening bedacht die je samen met je mama, papa, broer of zus kan doen. Heb je geen potjes? Neem dan andere gekleurde voorwerpen. Veel plezier, en bedankt Tim!

Bekijk hier het filmpje

De virologen bevestigen dat de Corona-piek achter ons ligt, de dagelijks gepresenteerde curves hebben inderdaad de bocht genomen, de transitie naar het nieuwe normaal wordt voorbereid.

Wanneer en hoe dat nieuwe normaal eruit zal zien, kan niemand voorspellen. Wel staat vast dat we met z’n allen dagelijks de impact ervaren, en dat dit nog wel even zal aanhouden: anders leven, werken, leren... en ook sporten.

De clubsport is één van zwaarst geraakte sectoren, en ook de Victory is hieraan niet ontsnapt: geen wedstrijden, geen bar, geen stages, geen events, geen tornooien, geen Super Sunday.

Vanuit een sterk geloof in de toekomst zijn we de voorbije weken evenwel niet bij de pakken blijven zitten. Er is hard gewerkt achter de schermen:

 • Onmiddellijk hebben we de nodige maatregelen genomen om de financiële stabiliteit van de club te vrijwaren;
 • Dankzij vele uren van vrijwilligers is de masterpitch-werf bijna klaar;
 • De voorbereiding van het seizoen 2020-2021 voor de jeugd en de mineuren staat in de stijgers;
 • Onze topsportcel heeft haar werk gedaan voor onze H1 en D1-teams 

We volgen de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad op de voet, om van zodra het mogelijk is een mooi aanbod voor onze leden in elkaar te steken, zoals een aantrekkelijk zomer- en een mooi najaarsprogramma. We beseffen maar al te goed dat jullie de voorbije weken het Victory-leven gemist hebben.

Deze belofte kunnen we jullie maken, maar natuurlijk met de nodige omzichtigheid en onzekerheid. Onder het motto ‘let’s stick together’ rekenen we daarbij op een grote solidariteit en engagement: onder onze leden, van de club naar de leden en van de leden naar de club. Laat ons dus nog even volhouden: hoe vlugger we het nieuwe normaal bereiken, hoe beter. Dan kunnen we terug plannen, organiseren en hockeyen.

We kijken alvast nu reeds uit naar een uitermate boeiend seizoen 2020-2021. En ondertussen: zorg goed voor elkaar!

Het Victory bestuur.

Beweging voor heel het gezin! Heel leuk om tijdens deze quarantaine gezelschapsspelletjes te spelen; zeker in combinatie met bewegen!

Als je de 2 ganzenborden gespeeld hebt, kan je ook een ander gezelschapsspel nemen bijv. 4 op een rij, memory, … Telkens het jouw beurt is, moet je eerst een sportopdrachtje doen dat gekozen wordt door je medespeler.

Spelregels vind je hier!

Nu we met z’n allen steeds langer thuis zitten, klinkt de roep om in de buurt te ontspannen steeds luider. Om hieraan tegemoet te komen lanceren de provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand hun nieuwe fietskaart digitaal. Ook de bestaande wandelkaart van de Zuidrand is tijdelijk gratis beschikbaar online. Beide partners hameren op het respecteren van de regels voor social distancing.

De wandel- en fietskaarten zijn te downloaden op de websites van provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand.

Geen Ronde van Vlaanderen op de eerste zondag van deze paasvakantie,
maar wel een Ronde tegen Corona. 

Onze U14 stond zondagochtend klaar voor de #rondetegencorona van VTM en HLN.be, maar onze velden in Edegem lagen net buiten de route van de helicopter. De boodschap van onze spelers niet.

Dit hart van onze U14's en de hele club gaat naar iedereen, ook veel Victory-leden, -ouders en -familieleden die op het UZA en andere ziekenhuizen actief zijn.
#westicktogether

Lees hier het volledige artikel!

Spelers van U14, U16 en U19: hebben jullie het oefenschema dat je in conditie houdt tijdens deze hockeyloze weken gevonden? Jullie vinden dit terug bij je berichten (chat) in twizzit. Het schema werd ontwikkeld door conditiecoach Oli Kleynjans van ART (Antwerp Rehab & Training).

Velen van jullie hebben zich intussen aangemeld op de app Strava. Bedankt hiervoor! Mocht je hier toch problemen mee ondervinden, raden we je aan om bij één van je ploeggenoten om hulp te vragen. Zo kunnen we de buitenwereld tonen hoe sportief onze club wel niet is...  

Tot slot wordt ook de eerste challenge deze week gelanceerd op Instagram (psst, it has something to do with burpees!). Ga deze challenge aan met je teamgenoten door je ervaring te delen via social media, maar ook met je gezinsleden! 

Veel plezier! En vergeet @rvictoryhc niet te taggen wanneer je je loopresultaat of een filmpje / foto van je loopsessie post op social media. Dan kunnen wij dat delen.

Anke Gerené (speelster bij onze Dames 5) staat als verpleegkundige op een afdeling intensieve zorgen. We vroegen Anke hoe haar werk getroffen wordt door Covid-19.

 

De KBHB heeft aangekondigd dat alle kampioenschappen van het seizoen 2019-2020 stopgezet worden.


  Dit knap werk van Victoriaan Bram De Ceurt kan je bewonderen nabij AZ Monica. 

Victory wil iedereen, en zeker onze VICTORIANEN die actief zijn in de medische sector, die zijn/haar steentje bijdraagt in de strijd tegen het corona-virus enorm bedanken!

Aan iedereen, help onze medische werkers bij de #stopthespread met deze handige tips van de Wereld Gezondheidsorganisatie:

 • Was regelmatig jullie handen met zeep en water gedurende 20 seconden.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht, ogen, mond en neus.
 • Bewaar een veilige afstand (1,5 m) tot personen van buiten je gezin.
 • Vermijd rechtstreeks sociaal contact met kwetsbare personen, en als je kan, draag een masker.
 • Wanneer je moet hoesten of niezen, verberg je mond met je gebogen elleboog.
 • Ontsmet veelgebruikte overvlakten.
 • Wanneer je je onwel voelt, vooral bij koorts en droge hoest, blijf dan thuis en bel je huisdokter.
 • Hou enkel rekening met en deel enkel informatie van betrouwbare bronnen.

Laten we allemaal onze bijdrage leveren door thuis te blijven en de instructies van de authoriteiten te volgen. Gebruik deze tijd om van je familie te genieten, iets nieuws te leren of gewoonweg te rusten.

STAY HOME, STAY SAFE.

28-03-2020 - Gisteren heeft de federale regering de corona-maatregelen verlengd. Een nieuwe update.

Royal Victory H.C.
Kattenbroek 5
2650 Edegem

+32 (0)3 457 15 33
info@victory.be
cc@victory.be

© 2019, website powered by Twizzit.com