We kijken terug op een bewogen 2022. We moesten het jaar starten met de ondertussen vertrouwde Covid-perikelen met alle gevolgen vandien : een getroubleerd indoorseizoen, een heel beperkte barwerking, geen feesten of fuiven…

Maar vanaf april begon het hockeyleven terug normaal te worden. Dat heeft ons gelouterde team van vrijwilligers ertoe aangezet om dan ook alle zeilen bij te zetten om onze club terug op volle toeren te doen draaien. In mei vertrouwde de KBHB ons de District Days toe. Superlatieven kwamen te kort om de schitterende werking van onze cluborganisatoren die twee dagen te beschrijven. Tot op vandaag ontvangen we nog felicitaties van de KBHB en worden we vriendelijk gepolst om ons meer  kandidaat te stellen voor hun evenementen. Om de zomer met een klapper in te zetten werd eind juni ons intussen beroemde Beachtornooi met succes afgewerkt en gedurende de ganse zomer werd er zomerhockey georganiseerd. Na de opstart van het nieuwe seizoen konden we ook in november ons Halloweentornooi houden, wat ook weer een absolute topper van formaat was. We hebben nog nooit zoveel inschrijvingen mogen ontvangen en de organisatie werd bewierookt door vriend en vijand. En ook Victory Zingt was weer een groot succes. Onze Wanderers, die trouwens ook nog eens twee spelers mogen afvaardigen naar de Special Olympics te Berlijn dit jaar, maakten er weer een spetterend zangfeest van.

Eind november sloten we de eerste seizoenshelft af en we konden vaststellen dat onze fanionteams het naar behoren hebben gedaan. Ook onze eerste jeugdploegen hebben zeer mooie resultaten behaald, vooral op de meisjeslijn waar elke categorie de top zes behaalde in ere-nationale en dus de tweede seizoenshelft de jacht kan maken op de play offs en wie weet : het kampioenschap.

U ziet, we gaan als club terug de goede weg op maar we zijn er nog niet. Er is nog veel werk aan de winkel om de club terug volledig op de rails te krijgen zoals ze was vóór Covid. En daarbij gaan we jullie hulp hard nodig hebben in 2023. Maar ik ben er van overtuigd dat we met de vrijwilligers en hun niet aflatende inzet bergen kunnen verzetten. Wij rekenen dan ook op jullie in 2023!!

Rest mij nog om jullie namens de volledige Raad van Bestuur een fantastisch 2023 toe te wensen en laten we daar gauw het glas op heffen in The Vic!

Filip Desmedt
Voorzitter RvB

02/12/2022

Net op de valreep ontvingen we de spelregels en de briefing voor scheidsrechters voor het indoorseizoen 2022-2023. 

Je kan beide documenten hier downloaden en lezen.

14/11/2022

De herfst heeft geen vier, maar vijf nieuwe Club Umpires gebracht. 

Eric Maes heeft op 19 november op Braxgata zijn praktisch examen Club Umpire afgelegd. Dat bestaat uit het fluiten van een volledige jeugdwedstrijd. Bij dat examen word je beoordeeld op je positie op het veld, je fluit- en armsignaal en je kennis en toepassing van de spelregels. Net zoals bij de vier kandidaten van 12 november kreeg Eric groen licht van de beoordelaar van de VHL.

Dat er op 12 november vier nieuwe Club Umpires (Niko Hofkens, Jonas Marks, Arne Speed en Matthias Vander Elst) waren bijgekomen, hebben we al eerder gemeld. 

Ben jij ook geïnteresseerd om je arbitrage op een hoger niveau te brengen en begeleid te worden naar Club Umpire? Contacteer ons dan!

25/10/2022

Lijd je aan acute hockey-itis (liefst de variant Victory-itis) gecombineerd met Instagram-itis en/of Tiktok-itis (komen vaak samen voor)? Dan ben jij de m/v/x die we zoeken.

Ons communicatieteam wil onze aanwezigheid op sociale media op een ander niveau brengen. Jouw actieve bijdrage is meteen de beste therapie om een oplossing te vinden voor je ontstekingsverschijnselen. 

Aarzel niet en contacteer ons onmiddellijk - via email of een PB op Instagram of Facebook.

17/10/2022

Hoe herken je een goede sportclub en wat kan je als ouder doen als jouw kind te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag in de sportclub? Als ouder ga je ervan uit dat je kind goed wordt opgevangen in de sportclub om zijn/haar favoriete sport te beoefenen. Je hebt echter als ouder ook de verantwoordelijkheid om erover te waken dat dit effectief het geval is. In dit Webinar gaan we dieper in op hoe je een goede club kan herkennen, jouw rol als ouder om mee te werken aan een veilig en positief sportklimaat en wat je kan doen als er iets misloopt.

 

De Webinar zal doorgaan op woensdag 19 oktober om 20u.

We vragen om op voorhand in te schrijven voor dit webinar via deze link.

Dit webinar is onderdeel van het Europese Safe Sport Allies project, meer informatie vind je hier

Het is alweer lang geleden voor velen, daarom als herinnering enkele aanwijzingen.

De sportzone Kattenbroek is een autoluwe zone waar de snelheid beperkt is tot 30 km/u en met beperkte parkeergelegenheid.

GEEN Kiss & Ride ter hoogte van het Ecopark en op de hoek van de Terelststraat en de sportweg.

Enkel leveranciers en personen met een speciale toelating kunnen aan het clubhuis / hockeyvelden parkeren. Gelieve in geen geval gebruik te maken van de privé parkings van onze buren (handelszaak Aveve, hotel Ter Elst, sportclub David Lloyd, voetbalclub Ik Dien en tennisclub Ter Eiken). Zorg ervoor dat zowel onze als naburige sportclubs steeds bereikbaar zijn voor hulpdiensten.

Victory leden en bezoekers die niet anders kunnen dan met de wagen te komen, raden we aan om iets vroeger te vertrekken en buiten de sportzone Kattenbroek te parkeren. Zo heb je nog ruim de tijd om te voet naar onze club te komen.

Een slimme en sportieve Victoriaan komt met de fiets!

01/06/2022

Het afgelopen seizoen betekende een eerste stap voor Victory in het opleidingsprogramma voor jonge scheidsen, met Marie Eeraerts (U16G1) die geslaagd is in het examen Club Umpire. Daarnaast zijn verschillende jeugdspelers bijna klaar om hetzelfde examen met goed resultaat af te leggen. Bovendien hebben we het afgelopen seizoen 3 nieuwe nationale scheidsen en heeft de arbitragecel heel wat ploegen geholpen bij het vinden van een umpire. Maar een club als Victory is het zichzelf verschuldigd om de lat voor dit seizoen nog een stuk hoger te leggen. Hierbij willen we met coaching en financieel specifiek jeugdspelers en -speelsters aanmoedigen om wedstrijden te begeleiden.

31/05/2022

Net geen 900 jeugdleden, 62 jeugdploegen met ploegverantwoordelijken en scheidsrechters,  1488 wedstrijden, 3072 trainingen. En dan zouden we nog Indoor hockey vergeten. Dat zijn enkele cijfers voor het seizoen 2021-2022. Hoe indrukwekkend ook, het zou te eenvoudig zijn om dit jaar te herleiden tot een aantal cijfers. Om dit allemaal mogelijk te maken zijn er vooral heel wat mensen nodig. Mensen met een hart voor hockey en die moeten we toch even bedanken.

Eerst en vooral de spelers en hun ouders die er steeds weer staan. Ook een dikke "Merci" naar onze scheidsrechters die er telkens weer voor zorgen dat we een wedstrijd kunnen laten doorgaan. En onze PV's mogen we zeker niet vergeten. De PV die zich als papa of mama van gans de ploeg wekelijks zorgt voor de opvolging en de bezieling in het team!

Met een paar uitzonderingen zijn we aan het einde gekomen van het seizoen. Onze U19B1 schitterde donderdag nog in hun laatste wedstrijd op Herakles. Dank aan de vele Victory supporters. Onze U14 talentjes hebben zich het voorbije weekend laten zien met de Districtdays, en dan nog wel op eigen club! We zouden al snel de Corona perikelen vergeten, maar het is nog maar pas een paar maanden dat we de laatste maatregelen achter ons konden laten en eindelijk ook de club weer op volle toeren laten komen. Geniet van de zomer, en de activiteiten die nog op het programma staan. Voor diegene die niet kunnen wachten tot de start van het nieuwe seizoen is er nog zomerhockey en onze hockeystages in juli en augustus.

De voorbereiding van het volgende seizoen zijn begonnen. De samenstelling van de jeugdploegen voor onderbouw zal aangekondigd worden via het jeugdbestuur en dit in de week ná de Garden Party. Voor de bovenbouw wachten we tot na de schoolexamens (laatste week van juni). Het heeft dus geen zin om berichten naar categorieverantwoordelijke of head coach hierover te sturen. 

Wij zien alvast uit naar het nieuwe seizoen en wij hopen U ook.

Het Jeugdbestuur

Bij de start van het nieuwe seizoen organiseert de club opnieuw een infoavond met een opfrissing van de spelregels op donderdag 14 oktober 2021 om 20 u. Deze infoavond wordt gegeven door Christophe Le Clef, nationaal scheids van onze club die geregeld in Eredivisie wedstrijden leidt. 

Kom zeker op tijd zodat we de geplande timing kunnen aanhouden. 

Sponsors