21/06/2022

Het trainingsschema voor de jeugd is elk jaar opnieuw een uitdaging voor de sportieve staf en onze vrijwilligers van het jeugdbestuur om op te stellen. Hierbij houden we rekening met een aantal factoren:

  • beschikbaarheid trainers (lessenrooster van student/trainers is nu nog niet gekend)
  • beschikbaarheid van velden
  • aantal teams per leeftijdscategorie, waarbij we de jongste groepen (tot U12) zoveel mogelijk op woensdag namiddag en vrijdag vooravond laten trainen. De trainingen voor oudere teams (U14 t/m U19) worden dan ingepland op de nog vrije momenten die er evt overblijven op woe en vrijdag en verder op de andere weekdagen.

We rekenen daarom ook op je begrip als we op dit moment nog geen sluitend antwoord kunnen geven op je vraag. De voorbereidingen zijn volop bezig. Van zodra de puzzelstukjes in elkaar vallen, wordt het trainingsschema gepubliceerd op onze website.

20/06/2022

De samenstelling van de jeugdploegen U14-U16-U19 zal gepubliceerd worden op maandag 27 juni 2022. Dit is doelbewust nà de examens, zodat al onze jeugdspelers zich tijdens deze stresserende periode alvast volledig op hun schoolwerk kunnen concentreren en hockey even aan de kant kunnen schuiven.

We wensen alle jongeren nog veel succes met de examens!

Live Hockey. Love Victory.

14/06/2022

De tiende editie van de Dag van de Trainer staat voor de deur. Je leest het goed: dit wordt een ware feesteditie met talloze bijscholingen binnen het thema 'Trainers doen groeien'.

Klaar voor het grootste eendaagse bijscholingscongres voor trainers in Vlaanderen? Blokkeer dan zaterdag 10 december in jouw agenda!

14/06/2022

Jullie hebben het allen ook al gemerkt: de speelkalender voor het nieuwe seizoen 2022-2023 heeft lang op zich laten wachten. Zoals jullie in de pers hebben kunnen lezen, heeft de Franstalige Gemeenschap besloten om vanaf het schooljaar 2022-2023 belangrijke wijzigingen door te voeren in de schoolvakantieperiodes, terwijl de Vlaamse Gemeenschap de bestaande vakantieperiodes ongewijzigd zal laten.

Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor hockeykalender van volgend seizoen:

  • Minder gemeenschappelijke speeldagen voor de nationale kampioenschappen.
  • Niet-gelijklopende kalenders voor de VHL en LFH kampioenschappen.
  • Problemen voor jongeren die zijn aangesloten bij een LFH-club, maar naar een Vlaamse school gaan omgekeerd.

Het is in deze uiterst ingewikkelde context dat de Vlaamse Hockey Liga en de Ligue Francophone de Hockey samen een hockeykalender ’22-’23 hebben ontwikkeld die haalbaar lijkt.

 

Heb je als ouder of als speler een vraag over de werking van onze club of over het hockey in het algemeen? Dan is het bij een grote vereniging zoals Royal Victory H.C. niet altijd evident om te weten bij wie je dan terecht kan met je vraag. In onderstaand schema vind je een overzicht.

Je eerste contact zal altijd je ploegverantwoordelijke (voor organisatorische vragen) of je coach (voor sportieve vragen) zijn. Bij een administratieve vraag (zoals bv lidgeld, in- of uitschrijving) neem je contact met het secretariaat.

01/06/2022

Het afgelopen seizoen betekende een eerste stap voor Victory in het opleidingsprogramma voor jonge scheidsen, met Marie Eeraerts (U16G1) die geslaagd is in het examen Club Umpire. Daarnaast zijn verschillende jeugdspelers bijna klaar om hetzelfde examen met goed resultaat af te leggen. Bovendien hebben we het afgelopen seizoen 3 nieuwe nationale scheidsen en heeft de arbitragecel heel wat ploegen geholpen bij het vinden van een umpire. Maar een club als Victory is het zichzelf verschuldigd om de lat voor volgend seizoen nog een stuk hoger te leggen. Hierbij willen we met begeleiding en financieel specifiek jeugdspelers en -speelsters aanmoedigen om wedstrijden te begeleiden.

31/05/2022

Op zaterdag 21 mei kreeg Victory bezoek van Herakles U19B1, het tweede deel van het seizoen ongeslagen. Helaas moest onze ploeg het stellen zonder James, gelukkig stond ‘Tash’ voor hen klaar.

De spanning was te snijden, op en rond het veld. De jongens mochten rekenen op fantastisch publiek.

Onze ‘boys’ moesten winnen om te mogen meedingen voor de kampioenstitel in Nationaal 1. Leuven zat ons op de hielen ...

Wat een vechtlust en teamspirit zagen we die zaterdag! Herakles werd naar huis gestuurd met een 4-3 nederlaag.

Dat verdient een feestje!? … Aansluitend op ‘de match van de waarheid’ hielden de jongens hun ploegbarbecue – doorzakken was geen optie(?) – zondag wachtte de volgende vette kluif: Daring, de nummer 1 van de andere poule. Afwezigen hadden ongelijk ;p

Onder de zwoele zondagszon kwam wederom het beste bij onze ‘boys’ naar boven. Nu onder begeleiding van Lex, waarvoor dank.

Al snel kwamen we 0-2 voor, maar al even snel (na een salvo van 5 PC’s) werd het 2-2! We lieten de koppen niet hangen en zochten geen excuses. Elke speler nam zijn verantwoordelijkheid en haalde het beste in zichzelf naar boven. Dit zorgde uiteindelijk voor een 3-4 eindscore. Wat een ontlading. Nu met opgeheven hoofd en een gezonde dosis aan zelfvertrouwen richting de finale op donderdag 26 mei … tegen Herakles op Herakles.

DE FINALEDAG

Alexis, Sibe, Max, Mathias, Pieter, Oscar, Tobias, Arthur, Mylos, Jens, Quinten, Iro, Jerome, Obi, Mats en Louis maken zich klaar voor dé laatste wedstrijd van het seizoen. Helaas moeten we Alec missen wegens een blessure en had Olivier andere schoolverplichtingen. Ze hadden er heel graag bij geweest!

James komt de ploeg versterken samen met Lex, een topduo.

Een hele bende supporters zakt af, dat doet deugd. Waarvoor dank.

We zien een mooie wedstrijd op het scherp van de snee. Mats scoort een prachtige openingsgoal – Victory komt 0-1 voor! Durven we dromen? Met deze stand gaan we de rust in.

Ook het tweede doelpunt valt aan de kant van Victory. Max knalt de bal tegen de netten! Wauw.

Wat is dit team sterk en vastberaden. We laten Herakles nog terugkomen tot 1-2 MAAR de eindzege is voor Victory, U19B1. PVLP zag dat het goed was. Bedankt aan iedereen die er bij was.

Jongens, blijf in jezelf geloven, geef het beste van jezelf en geniet. Dit was een topseizoen. Respect!

U19B1 laat maar 6 ploegen voor zich in hun leeftijdsklasse … Was dit geloof er maar in het begin van het seizoen … In de kantlijn: ook nog bedankt aan Sole voor het eerste deel van een mooi seizoen.

Een fan vanaf het eerste uur.

25/03/2022

 

Holiday Camp JULI

Summer Camp AUGUSTUS 

30/04/2022

Royal Victory H.C. organiseert opnieuw proeflessen voor kandidaat nieuwe jeugdleden zonder hockey ervaring. De proeflessen voor nieuwe jeugdleden (seizoen 2022-2023) vonden plaats in de maand mei 2022. Er is een extra proefles op woensdag 7 september. Deze proeflessen zijn gratis, registreren vooraf is wel vereist. 

Iedereen die geintresseerd is om te komen hockeyen bij Royal Victory H.C., kan zich inschrijven. 

De data van de proefles in september wordt ingepland op woensdag 7 september in de namiddag:

  • 14u-15u voor kinderen °2017-2016
  • 15u-16u voor kinderen °2015-2011

Na afloop van de proeflessen kan u beslissen of je kind lid wordt om in september 2022 te starten met hockey bij de oefenjeugd. 

De aanmeldingen voor de oefenjeugd zijn geopend u kan zich hier registreren.
 
Heb je al hockey gespeeld bij een andere club en wil je bij Royal Victory H.C. komen hockeyen volgend seizoen? Neem dan contact met de headcoaches.
29/03/2022

Naar jaarlijkse gewoonte vragen wij vanuit het jeugdbestuur wat jullie plannen zijn voor volgend jaar. Gebruikelijk is deze vraag vrij eenvoudig. Ja, ik blijf hockeyen of Nee, ik wens uit te schrijven.

Gezien bij U19 we spelers hebben die ofwel de leeftijd bereikt hebben dat ze niet langer bij een jeugdploeg kunnen worden ingedeeld, of misschien in een andere stad gaan studeren, hebben we de bevraging voor jullie wat specifieker gemaakt.

Jullie kunnen aangeven of jullie volgend jaar kijken om bij een dames-/herenploeg aan te sluiten, College League (onder voorbehoud), verder U19 volgen of liever uitschrijven voor volgend jaar.

Dit kan door de onderstaande link te volgen. Gelieve deze in te vullen voor maandag 9 mei?
https://app.twizzit.com/v2/public/form/d9fbfdf62852ca9302820a5ab3d853d2

Alvast bedankt!

Het jeugdbestuur