Onbespeelbaar veld?

Bij temperaturen rond of onder het vriespunt is een hockeyveld doorgaans onbespeelbaar (te glad). Bij hevige, onophoudelijke regenval kan een hockeyveld al dat water niet aan en vormen zich grote plassen. De Bond communiceert algemene afgelastingen via deze site.

Indien er geen algemene afgelasting wordt afgekondigd, kan de ontvangende club zelf beslissen of haar velden onbespeelbaar zijn. Deze informatie kan de bezoekende club raadplegen via de website of een specifiek telefoonnummer. De contactgegevens van de clubs vindt u hier.

Wanneer de velden op Royal Victory H.C. onbespeelbaar zijn voor trainingen, zal dit uitsluitend gecommuniceerd worden via de website van de club. 


Wanneer het hockeyveld onbespeelbaar is en de wedstrijd niet gespeeld kan worden, dient de club van de thuisploeg dit aan te duiden op de hockeyapp. (zie foto instructie in bijlage). Dit kan door een official (scheidsrechter) of door de wedstrijdsecretaris gedaan worden, niet door een speler of manager.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

toelichting :

  1. Waarom worden trainingen en wedstrijden geannuleerd bij vorst ?

In eerste instantie, er is ijsvorming en slippartijen met ongelukken tot gevolg vermijden wij toch liever. Minder visueel, maar eveneens zeer belangrijk: de mat (nl. de vezels van een waterveld) gaat kapot indien ze betreden wordt bij vorst!

  1. Waarom wordt dit altijd zo laat aangekondigd ?

Wij proberen de trainingen steeds zoveel mogelijk te laten doorgaan. België blijft België, het weer kan zeer snel veranderen.  Dikwijls is dit dus pas enkele uren op voorhand als de eerste mensen die dag op de club toekomen. Twee dagen op voorhand is echt wel een maximum (bij standvastig winterweer).

De boodschap wordt zo snel mogelijk op de website gezet. Gezien er op de club gretig gebruik wordt gemaakt, naast Twizzit, van Whatsapp groepen, vertrouwen we er ook op dat de PV (en de ouders onderling) zo goed mogelijk met elkaar communiceren.

  1. Waarom wordt er niks anders voorgesteld?

Indoorlocaties zijn niet zo maar beschikbaar, maar ook op andere terreinen gaat dit niet zomaar bij vorst. Uit ervaring weten wij ook dat andere locaties voor veel spelers en ouders veel extra planning vragen (cfr zaalseizoen). Indien er een alternatief wordt gevonden, zal dit per ploeg meegedeeld worden door de coach.

  1. Hoe zit het met de wedstrijden ?

Elke vrijdag bekijkt de hockeybond de situatie en sturen zij rond de middag eventueel een algemene annulatie uit. Annulaties door de bond gebeuren enkel indien de vorst over gans België verspreid is. 

Indien er geen gehele annulatie volgt, kunnen de clubs zelf ook individueel hun wedstrijden annuleren bij vorst. Dit wordt dan meestal maar op de dag zelf om 8u 's morgens beslist en wordt dan gepubliceerd op hun clubwebsite.

Neem steeds contact op met je tegenspeler bij risico op vriesweer !