02/03/2018 - Hieronder een samenvatting van de procedure voor gedeeltelijke afgelasting:


Gedeeltelijke afgelasting:

De beslissing mag worden genomen, op eigen verantwoordelijkheid door de Secretaris van de thuisclub (of een door deze laatste gemandateerde persoon):

  • ten vroegste de dag voordien voor wedstrijden die de volgende voormiddag staan geprogrammeerd
  • ten laatste tegen 8u voor de wedstrijden van 10u tot 12u30
  • zo vroeg mogelijk de dag zelf voor wedstrijden geprogrammeerd na de middag

Wordt er afgelast, dan moet de Secretaris de bezoekende Club EN de betrokken Scheidsrechters/Scheidsrechters coach (zie wedstrijdblad) meteen TELEFONISCH verwittigen.

Onbespeelbare velden:

Als bezoekende club kan je ook contact opnemen met de thuisclub. Hiervoor bestaat er een lijst met contactgegevens in geval van mogelijke afgelastingen op onze website en vindt u ook via volgende link:

Onbespeelbare velden

Als dit nummer niet werkt of geen antwoord hebt of dat er geen info op de clubwebsite is, aarzel niet om de clubsecretaris te contacteren! Deze gegevens vindt u op Dimasports onder Club.

Wedstrijdblad:

Voor ALLE wedstrijden die gedeeltelijke afgelasting worden, MOET het Wedstrijdblad worden ingevuld!

Wedstrijden MET nationale scheidsrechters:

Ook voor deze wedstrijden moet een club de bezoekende club EN de scheidsrechters op tijd verwittigen (zie punt 1)! Men moet dus NIET wachten op de scheidsrechters om een beslissing te nemen! De club is eigenaar van het veld en mag dus eerst beslissen.

De lijst met de gegevens van de nationale scheidsrechters/scheidsrechterscoach bevindt zich op onze website onder “Officials” en vindt u ook via volgende link: National Umpires

Als de wedstrijd is afgelast, graag zo snel mogelijk de nieuwe datum (zie termijn punt 5) aan de bond melden opdat men nationale scheidsrechters kan aanduiden!

Termijn voor nationale jeugdwedstrijden:

Normaal moet men volgens de reglementen de nationale wedstrijden binnen de 15 dagen spelen. Uitzonderlijk heeft de Secretaris Generaal beslist om de clubs tot en met maandag 2 april de mogelijkheid te geven om een nationaal afgelaste jeugdwedstrijd te spelen.

Termijn voor regionale wedstrijden:

Voor regionale wedstrijden heeft men 60 dagen om de afgelaste wedstrijd te spelen. Opgelet, deze moeten volgens de reglementen voor de laatste of voorlaatste speeldag gespeeld worden.

 

Hopend u hiermee genoeg informatie te hebben aangeboden. Graag deze mail doorsturen naar de teammanagers!

Met sportieve groeten