///

Ondanks zijn 1600 leden is Victory de familieclub bij uitstek waar iedereen zich echt thuis voelt. Dat vertaalt zich in de gelijke wijze waarop we omgaan met onze sporters, onafhankelijk van talent, ambitie of mogelijkheden.

 

Geen Victory zonder hockeyers

Onze spelende leden kunnen we ruwweg indelen in drie groepen:

  • Onze topsporters van Dames 1 en Heren 1, die allebei uitkomen in de hoogste afdeling van de Belgische competitie: de Belfius (D) en ION (H) Hockey League. Ze worden gevoed vanuit onze jeugd, waar we de doelstelling hebben dat alle eerste meisjes- en jongensploegen van U14 tot U19 in de Ereafdeling spelen. Meerdere jeugdspelers maken deel uit van de regionale en nationale jeugdploegen van de KBHB;
  • De meeste spelers en speelsters maken deel uit van de grootste groep van recreatieve hockeyers, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze niet competitief kunnen ingesteld zijn. 
  • De Victory Wanderers zijn de derde sportieve pijler van onze club. Victory is de pionier bij uitstek van het G-hockey in België. De Wanderers maken volwaardig deel uit van het DNA van onze club.

Geen Victory zonder vrijwilligers

Je kan nog de beste spelers en infrastructuur hebben: zonder vrijwilligers kan een familie zoals Victory niet draaien. En die vrijwilligers zijn er ook. Op en langs de velden, achter de bar of hun laptop, vaak onzichtbaar, maar altijd present. Anders kan je de vele events niet organiseren, met telkens wild enthousiaste reacties achteraf van de deelnemers, of lukt het niet om onze ongeveer 85 ploegen week in week uit weer te laten genieten van hun favoriete passie.

Geen Victory zonder sponsors

Een moderne sportclub anno 2023 kan niet bestaan zonder sponsors, om de inkomsten uit lidgelden, events en catering aan te vullen. Maar wij geloven in win-winoplossingen. Victory heeft zijn sponsors heel wat te bieden. Ontdek hier hoe we elkaar sterker kunnen maken.

Geen Victory zonder gedeelde waarden

Het succes van sportclubs ligt in het uitleven van gedeelde waarden, zodat iedereen zich geborgen voelt.
Onze waarden zijn:

  • Weerbaarheid, inzet om ondanks alle tegenslagen doelstellingen te behalen
  • Authenticiteit, uit erkenning voor de sport fair play en respect tonen voor ploeggenoten, tegenstanders, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en infrastructuur
  • Aanmoediging, recreatieve, topsport en G-spelers en speelsters ondersteunen ook als het moeilijk gaat
  • Engagement, om te bemachtigen en bemachtigd te worden
  • Plezier, want anders zou hockey maar een saaie boel zijn

Organisatie

Onze club wordt geleid door een raad van bestuur, die het operationeel team en het secretariaat aanstuurt. 

 

Filip Desmedt

Voorzitter

Ellen van den Haak

Coördinator finance, administratie en vrijwilligers

erik van den eynden

Ondervoorzitter

AN Christiaens

Group Member

LEO Lucas

Group Member

Marc Wellens

Coördinator topsport, extrasportief luik

CArl Vanfleteren

Group Member

Wim Van der Beken

Group Member

Dirk Steenssens

Group Member

Een vleugje clubgeschiedenis

Als je weet dat Victory in 2019 zijn eeuwfeest vierde, is de naam van onze club gemakkelijk te plaatsen. Victory wordt opgericht in 1919, onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog. Niet voor de hockeysport: aanvankelijk is Victory een tennisclub. Het ledenaantal groeit snel en de club verhuist van Deurne naar Wilrijk. Maar aangezien tennis een zomersport is en de clubleden zich goed amuseren, wordt een wintersport gezocht. In 1930 ontstaat zo de Victory Tennis en Hockey Club.

 

Sportief succes is er vrijwel onmiddellijk. In 1931 spelen de heren al in de hoogste afdeling. Een eerste trofee komt er in 1943, met de Beker van België. Maar de Tweede Wereldoorlog eist zijn tol: bij een bombardement worden de tennisvelden vernietigd. Enkele jaren later, in 1950, worden de heren voor het eerst nationaal kampioen. Deze stunt herhalen ze in 1961.

 

Intussen zijn er problemen met de clubaccomodatie. Het clubhuis in Wilrijk wordt verkocht en tennisclub den Brandt wordt het nieuwe clubhuis. De afstand tussen de velden in Edegem en het clubhuis is bijzonder onpraktisch en Victory Hockey Club loopt bijna leeg. Ook sportief gaat het moeilijk: de heren degraderen tot in derde nationale…
De kentering komt er in 1981, wanneer een houten schooltje wordt omgebouwd tot een eigen clubhuis. Gezelligheid is opnieuw troef in het chalet en het ledenaantal stijgt opnieuw, naar ruim 300. In 1987 volgt een nieuwe investering: het eerste kunstgrasveld, dat samen met de buren van Beerschot wordt aangelegd.

 

Ook sportief draait Victory uitstekend. Dankzij een sterke groep eigen jeugdspeelsters stijgen de dames in 2000 naar Ereafdeling, om meteen onder leiding van coach, ene Shane McLeod, de playoffs te halen. De bekroning, nationaal kampioen, komt er in 2003.
In 2004 leggen Victory en voetbalclub Ik Dien samen een bijkomend kunstgrasveld aan. Dat is ook nodig, want het ledenaantal blijft jaar na jaar stijgen. Zonder de centrale waarde van familieclub uit het oog te verliezen wordt de clubwerking geprofessionaliseerd. Een eerste waterveld, zware investeringen in degelijke jeugdwerking, … 

 

Het laatste deel van de (voorlopige) geschiedenis hoort toe aan het project Masterpitch. In een samenwerking tussen verschillende sportclubs en met de volle steun van de gemeente Edegem en de Vlaamse overheid investeert Victory zwaar in twee nieuwe watervelden en een nieuw clubhuis.

Render