22/05-2019 - Het is al een tijdje geweten dat onze club het Cronos 2019 Euro ParaHockey zal organiseren van 19 tot 21 augustus. Een werkgroep is dit Europees tornooi voor G-hockeyers al verschillende maanden aan het voorbereiden.


Onlangs zegde de sponsor van onze Victory Wanderers, Cronos, toe om hoofdsponsor te worden van het EK Para, dat voortaan de naam draagt van dit uitgesproken voorbeeld van innovatief ondernemerschap. Reden te meer dat Victory en Cronos vandaag deelnamen aan de persconferentie van de KBHB en de EHF over de zomer vol hockey in Antwerpen. De volgende tekst werd toegevoegd aan het persbericht.

De Cronos 2019 Euro ParaHockey Championships worden georganiseerd door Royal Victory Hockey Club van 19 tot 21 augustus. Aan het tornooi nemen deel: twee teams uit België, Nederland en Spanje en een team uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië en Portugal. “De organisatie van het Cronos 2019 Parahockey Tornooi was een logische stap voor onze club”, zegt voorzitter Leo Lucas. Victory is de voortrekker van G-hockey (of parahockey) in België. Onze Wanderers zijn volledig geïntegreerd in de clubwerking en vormen samen met tophockey en recreatief hockey de drie sportieve pijlers van onze club.” De link met de hoofdsponsor is snel gelegd. Cronos is al sponsor van de Wanderers. “Voor ons is het ondersteunen van de maatschappelijke integratie van gehandicapte sporters een belangrijk gegeven”, zegt Dirk Deroost, CEO van Cronos. “We zijn er dan ook trots op om onze naam met dit mooi tornooi te verbinden.” De Cronos 2019 Euro ParaHockey Championships gaan door op de velden van Victory in Edegem op 19 en 20 augustus. De finales op 21 augustus worden gespeeld op de site van het hoofdtornooi. Op zondag 18 augustus organiseert Victory een nationale parahockeydag, die afgesloten wordt met een verbroedering met de Europese ploegen.

Op de foto:
Voorzitter Leo Lucas en Rita Verreydt van Cronos met Red Giants Gert-Jan Nelen en Quentin Galand