Victory start met onmiddellijke ingang met een begeleidingsprogramma voor umpires uit de jeugd. Met dit programma wil de club iets doen aan het feit dat we zo weinig erkende scheidsrechters hebben. Het programma heeft tot doel jonge en beginnende umpires voldoende zelfvertrouwen en ondersteuning te geven om eerst Club Umpire bij de KBHB te worden, en vervolgens door te groeien naar nationaal scheids. Quentin Tombeur van onze U19B1 heeft deze weg afgelegd en heeft eind augustus tijdens een examen op Watducks zijn nationaal diploma behaald.


Het programma kon niet op een beter moment beginnen: vanaf zaterdag zetten we een hele week onze officials in het zonnetje, waarbij onze scheidsrechters natuurlijk niet mogen ontbreken. Aandachtige toeschouwers hebben al opgemerkt dat onze Club Umpires en Ref Coaches sinds het begin van het seizoen actief op en naast het veld aanwezig zijn, vooral op de zaterdag voormiddag. Beginnende scheidsen krijgen tips om de volgende wedstrijd nog beter te leiden. We waken er ook over dat de toeschouwers en spelers de scheids met respect behandelen. 

Vanaf nu gaan we een stap verder. Ons begeleidingsprogramma richt zich specifiek tot onze jeugd. De club zet zich in om jeugdspelers die geregeld wedstrijden willen fluiten en daarbij begeleid willen worden, te coachen zodat ze voorbereid worden om het examen van Club Umpire van de hockeybond met succes af te leggen. Dit examen kan dan de springplank worden om een bondsopleiding van nationaal scheidsrechter te volgen, zoals Quentin dat in augustus heeft afgelegd.

We willen de deelnemers niet alleen bijstaan met advies en coaching, maar ook praktisch:

  • Elke scheids heeft een fluitje en een kaartenset nodig. Indien je je ertoe verbindt om de scheidsopleiding bij Victory te volgen tot je het bondsexamen aflegt, zal de club je gratis de Rolls-Royce van de scheidsfluitjes geven, een Fox 40 Classic, en we doen er een stel kaarten bovenop. En dat is niet alles.
  • Als je vordering maakt en een aantal wedstrijden begeleid wordt, krijg je van de club een gele Victory Umpire polo.
  • En als het echt duidelijk is dat jij onze volgende Club Umpire wordt, doen we er een rode Victory Umpire jas bovenop. 

Als je in het programma stapt, zal je zien dat een wedstrijd leiden plezierig is. Bovendien leer je het spel op een andere manier kennen: als scheids moet je veel sneller anticiperen op hoe het spel zich ontwikkelt. Je zal snel zelfvertrouwen krijgen. En als je ook de volgende fase goed doorloopt, kan je als nationaal scheids zakgeld te verdienen met je tophobby. Wat wil je nog meer...

Hebben we jullie aandacht nu? Geïnteresseerd? Stuur een mail naar arbitrage@victory.be en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.