Log in

3/09/2020 - Wat zijn nu ook weer de juiste spelregels voor de verschillende soorten outdoor hockey? Want die verschillen volgens de ouderdom van de spelers. Met de volgende tabellen proberen we een overzicht te geven. Klik op Lees meer.

We zijn goed en wel aan het nieuwe seizoen begonnen en voor velen voelt het wellicht wat vreemd aan. Bovendien mogen we ook dit jaar heel wat nieuwkomers verwelkomen en schuiven een pak jeugdspelers door naar een oudere categorie. Daarom wat betreft spelregels en arbitrage alles even op een rijtje.

Spelregels

Er zijn nauwelijks aanpassingen aan de regels. Met als uitzondering: de U8 zullen vanaf dit jaar ook 3 tegen 3 spelen (net zoals de U7).

Alle standaardregels kunnen dan ook net als vorig jaar gevonden worden op de website  https://hockey.be/nl/competitie/outdoor-hockey/spelregels-1/

Op deze pagina kan je ook handige samenvattingen van de belangrijkste regels voor de jeugd (U7-U12) in pictogrammen terugvinden. Het Nederlandstalig reglement voor het nieuwe seizoen zal binnenkort op dezelfde webpagina beschikbaar zijn.

Welke club voorziet hoeveel scheidsrechters?

Misschien ook handig is de volgende gids die aangeeft hoe het zit met aanduiding van scheidsrechters. Voorziet de hockeybond in 2 umpires, leveren thuisclub en bezoekers er elk een of is het aan de thuisspelende ploeg om beide umpires te voorzien: https://hockey.be/wp-content/uploads/2021/09/Umpires-Club-Assigned-Outdoor-NL-2021-2022.pdf  

Eén kleine aanpassing hier : omdat de U10-U11-U12 die uitkomen in Regionale 1 in de tweede ronde in een nationale competitie kunnen uitkomen, is er beslist dat er in deze categorieën steeds 1 scheidsrechter van elke club voorzien moet worden. 

EHBO voor beginnende scheidsrechters

Zeker in U7 tot U12 nemen heel wat ouders voor het eerst de handschoen op om de wedstrijden in goede banen te leiden. Niet iedereen heeft ooit een wedstrijd gefloten of kent de spelregels van voor naar achter en omgekeerd. Dat hoeft ook niet. Daarom is de volgende site heel handig: https://hockey.be/nl/competitie/outdoor-hockey/starttoumpire/. Met enkele korte en duidelijke clipjes krijg je een inzicht in de meest voorkomende fouten en kan je met enkele eenvoudige tips en tricks vol zelfvertrouwen het veld opstappen.

Bevestiging score door beide scheidsen            

De belangrijkste wijziging bij het ingeven van het resultaat is dat de score op het einde van de wedstrijd door beide scheidsrechters gevalideerd moet worden.  Neem dus even de tijd om na de wedstrijd de score te overlopen met je collega en vervolgens in te geven in de App. 

We wensen jullie alvast een supermooie start van dit nieuwe seizoen en kijken er al naar uit om jullie terug te zien op en rond onze hockeyvelden !

Aandacht alle nieuwe U14- of nieuwe jeugdspelers: om wedstrijden te mogen meespelen, moet je geslaagd zijn in het theoretisch scheids examen. Echt niet moeilijk als je de spelregels kent. Bovendien kan je online oefenen voor je het examen aflegt, waarbij je in de lesmodules de examenvragen al vooraf letterlijk meekrijgt.

Heb je het examen nog niet afgelegd? Contacteer dan arbitrage@victory.be met je naam, je ploeg en je emailadres. Let op: een emailadres kan maar door een persoon gebruikt worden. Als papa, mama, broer of zus een emailadres al gebruikt hebben, moet je een ander, niet-gebruikt emailadres doorgeven. Wacht niet, zodat je tegen het begin van de competitie (4 september) in orde bent.

Voor volwassenen geldt de regel dat wie een wedstrijd fluit, moet geslaagd zijn in hetzelfde examen.

Zowat iedereen heeft gezien hoe de Nederlandse damesploeg in Tokyo Olympisch kampioen werd. Naast de 22 speelsters stond er ook een Belgische op het veld. Wil jij de volgende Laurine Delforge worden en op internationaal niveau wedstrijden leiden? Dan staat onze Umpire afdeling klaar om je te coachen en je zo voor te bereiden op de eerste stap: het examen van Club Umpire. Voor iemand met spelinzicht kan het dan heel snel gaan.

Ontdek je samen met je dochter of zoon het hockey en zet je je eerste stapjes op het veld als scheidsrechter of ben je een vaste ploegscheids of doorwinterde Club Umpire die normaal gezien wekelijks op het veld staat? De VHL biedt vanaf 21 april webinars aan op elk niveau.

6/04/2021 - Een dikke 10 jaar geleden leerde Quentin Tombeur via een vriend de hockeysport kennen. Nu maakt het een groot deel uit van zijn vrije tijd.

20/11/2020 - De regel 'hoge bal'

Voorheen: Bij het ontvangen van een hoge bal (‘flick’, ‘scoop’), mochten de tegenstanders van de oorspronkelijke ontvanger (= de persoon die bij de start van het neerwaartse traject van de bal het dichtst bij het punt staat waar de bal op de grond zal vallen) de bal niet spelen in een zone van 5 m rond de voornoemde ontvanger. Deze tegenstanders moesten dus wachten tot de bal gecontroleerd werd en op de grond lag.

Voortaan: Een tegenstander mag de zone van 5 m rond de oorspronkelijke ontvanger niet binnendringen, alvorens de bal gecontroleerd werd en op de grond ligt behalve wanneer deze tegenstander in de mogelijkheid is om de bal veilig te spelen binnen de voornoemde 5 m-zone.

Deze laatste nuance is van groot belang: vanaf nu mag een hoge bal op minder dan 5 m van de ontvanger worden aangeraakt door een tegenstander, op voorwaarde dat die de zekerheid heeft dat de bal zonder enig gevaar voor de ontvanger kan worden gespeeld.

De andere regels ivm hoge ballen blijven van toepassing. Voorbeeld: wanneer er geen duidelijke ontvanger van een hoge bal is, komt er een vrije slag voor de ploeg die de hoge bal niet gespeeld heeft.

De nieuwe regel gaat in vanaf 22/11, bij de herstart van Eredivisie Belgian League. Aangezien de KBHB niet zegt dat de nieuwe regel alleen geldig is in Eredivisie, is hij dus algemeen geldig.

De club heeft geïnvesteerd in nieuwe hesjes voor scheidsrechters. Als scheids moet je opvallen tussen de spelers - een fluogeel hesje met het Victory logo op de voorkant en de tekst Victory Umpire op de achterkant helpt daarbij. De hesjes zijn beschikbaar bij het Duty team. We vragen je wel om tijdelijk een item in veilige bewaring bij het Duty team achter te laten om je te herinneren het hesje terug te geven.

Van zaterdag 3 tot zondag 11 oktober zetten we alle officials en bij uitbreiding alle vrijwilligers in het zonnetje. Mogen we jullie vragen extra vriendelijk te zijn voor jullie scheidsen en alle vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de club blijft draaien?

En als je een foto neemt met jullie scheidsen: respecteer de 1,5 m regel en vergeet de hashtag #bedanktscheids niet.

Victory start met onmiddellijke ingang met een begeleidingsprogramma voor umpires uit de jeugd. Met dit programma wil de club iets doen aan het feit dat we zo weinig erkende scheidsrechters hebben. Het programma heeft tot doel jonge en beginnende umpires voldoende zelfvertrouwen en ondersteuning te geven om eerst Club Umpire bij de KBHB te worden, en vervolgens door te groeien naar nationaal scheids. Quentin Tombeur van onze U19B1 heeft deze weg afgelegd en heeft eind augustus tijdens een examen op Watducks zijn nationaal diploma behaald.

Zoeken
Binnenkort...
Overig Nieuws
OUTDOOR programmatie
14/09/2021
Indoor seizoen 2020-2021
07/09/2021
Weekend 24-25-26/9 moeilijke doorgang Doornstraat-Groeningelei
14/09/2021
Wat doe je bij een COVID-19-besmetting of vermoeden?
14/09/2021
Wanderers gaan van start
14/09/2021
Bedankt voor jullie steun!
07/09/2021
Verloren voorwerpen
07/09/2021
DUTY op Victory : hoe zat dat ook alweer?
07/09/2021
Heren 1
07/09/2021
Dames 1
07/09/2021
Stick to Fair Play

Royal Victory H.C.
Kattenbroek 5
2650 Edegem

+32 (0)3 457 15 33
info@victory.be
cc@victory.be

© 2019, website powered by Twizzit.com