Een hockeywedstrijd wordt niet alleen tussen twee ploegen gespeeld. Daarnaast heb je ook twee scheidsrechters nodig die ervoor zorgen dat een wedstrijd eerlijk en veilig verloopt, zodat de spelers en speelsters zich kunnen uitleven en amuseren. Voor meer ervaren scheidsrechters is dit geen probleem. Maar hoe pak je dit als geïnteresseerd of beginnend scheidsrechter aan? Klik op lees meer voor EHBF of Eerste Hulp Bij Fluiten.


Nu de terugronde van de competitie gestart is, vraag je je als beginnend scheidsrechter misschien wel af hoe het nu weer zit met kick, afhouden en voordeel. Wel, de KBHB en de VHL hebben niet stilgezeten: ze hebben een aantal filmpjes gemaakt waarin de belangrijkste beslissingen toegelicht worden aan de hand van concrete fases. Je vindt ze terug op de website Start to Umpire die specifiek gemaakt is voor beginnende scheidsen. 

Hebben deze filmpjes je appetijt gewekt om als ouder niet langer langs de draad te kijken hoe je kinderen zich elke zaterdag mateloos inzetten? Wil je zelf tijdens de wedstrijden mee bewegen en een beter begrip krijgen voor het spelletje? Of wil je een sterkere speler of speelster worden door te zien hoe een scheidsrechter naar een wedstrijd kijkt en zelf ook eens op het fluitje te blazen? Net zoals onze ball patrols betere spelers worden door langs de lijn deel te nemen aan wedstrijden van onze Dames 1 en Heren 1, kan je ontzettend veel bijleren door samen met je collega een wedstrijd te leiden. Contacteer ons dan op arbitrage@victory.be en we nemen contact op met jou.