6/04/2021 - Een dikke 10 jaar geleden leerde Quentin Tombeur via een vriend de hockeysport kennen. Nu maakt het een groot deel uit van zijn vrije tijd.


Sinds wanneer speel je hockey?

Ik was 6j toen ik bij de oefenjeugd mijn eerste stappen heb gezet. Ik heb alle jeugdreeksen op Victory doorlopen, soms in de eerste ploeg maar af en toe ook een seizoen in de 2e of 3e ploeg. Dit seizoen speel ik bij de U19 Boys 1 en train ik ook mee met onze Heren 1.  

Welke coach is je bijgebleven?

Bij de U12 was Arno onze coach. Ik heb toen veel geleerd omdat hij ons hard maar steeds rechtvaardig aanpakte en ons daardoor echt tot het uiterste pushte. Bij de U14 met Jelle als coach leerde ik vooral hoe ik als één van de oudere jongens in de ploeg de nieuwelingen in de ploeg kon betrekken. Hij had ook veel aandacht voor de technieken die we minder goed onder de knie hadden.

Hoe ben je op Victory terecht gekomen?

Mijn vriend speelde eigenlijk bij Braxgata, maar omdat we zelf in Edegem wonen ben ik bij Victory beginnen hockeyen, én gebleven. Hockey is mijn enige hobby en ik ben er veel maar ook zo graag mee bezig. Intussen ben ik zelf ook jeugdtrainer, want ik wil mijn liefde voor het spel doorgeven aan de kleintjes. En niet alleen dat. Als nationaal arbiter krijg ik ook de kans om objectief het spel van andere ploegen te beoordelen. Zelfs daarvan kan je als speler veel uit leren! 

Hockey betekent heel veel voor jou dus

Ja, hockey is een zeer belangrijk deel van mijn leven geworden. Momenteel zit ik in het 5e middelbaar, maar later wil ik graag nog iets doen met hockey en sport in het algemeen. Het is ook dankzij mijn ouders dat ik nu sta waar ik sta. Ze zijn er altijd voor mij geweest en hebben altijd achter mij gestaan en gesteund in elke situatie. Mijn 2 jongere broers (Cedric en Vincent) spelen ook hockey op Victory.

Hoe word ik jeugdlid op Victory?  

Nationaal arbiter, iets voor mij?