Royal Victory Hockey Club is door de Europese Hockey Federatie (EHF) uitgeroepen tot Europese Club van het Jaar in de categorie clubs met meer dan 300 leden.

Om het persbericht te lezen dat we hierover uitstuurden, klik op lees meer.


Edegem – Brussel, 11 januari 2019 – Royal Victory Hockey Club is door de Europese Hockey Federatie (EHF) uitgeroepen tot Europese Club van het Jaar in de categorie clubs met meer dan 300 leden. De Edegemse hockeyclub, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, scoorde het hoogst inzake sportieve ontwikkeling, inbreng van vrijwilligers en strategische toekomstplannen.

Elk jaar bekroont de EHF een grote en een kleine club als Club van het Jaar. Daarbij kijkt de Europese Hockey Federatie naar verschillende factoren: spelersgroei, ontwikkeling van jeugd, trainers en scheidsrechters, de waarde en integratie van vrijwilligers en plannen voor de toekomst.

De toekenning van Club van het Jaar bevestigt dat Victory een unieke plaats inneemt in het Belgisch hockeylandschap. Victory is met ruim 1600 leden de grootste Vlaamse club en tweede grootste club in België. “Maar ons ledenaantal is geen prioriteit voor ons”, zegt voorzitter Leo Lucas. “We zien ons sterk groeiend ledenaantal eerder als het resultaat van ons bindend project dat al generaties lang wordt gedragen door onze belangrijkste stakeholders – topsporters, recreatieve hockeyspelers, G-hockeyers, honderden vrijwilligers, sponsors en vele anderen.” Dat project bestaat erin iedereen even welkom te laten voelen als in hun eigen familie, waarbij liefde en passie voor hockey met allen gedeeld wordt binnen de warme clubomgeving. De club vertaalt deze visie in haar motto, Live Hockey. Love Victory.

De club en haar leden hebben de afgelopen jaren bijkomend geïnvesteerd in een nieuwe infrastructuur. Twee nieuwe watervelden werden in 2018 opgeleverd en het nieuwe clubhuis moet klaar zijn tegen de start van het volgend seizoen. Deze nieuwe infrastructuur, met subsidies van Sport Vlaanderen, stelt Victory in staat om een nog prominentere rol te spelen op locaal, regionaal, nationaal en Europees niveau. Als voortrekker van G-hockey in België organiseert Victory in augustus dit jaar het Europees Kampioenschap Para-Hockey. Daarnaast overweegt Victory, als club die zwaar inzet op jeugdontwikkeling, de organisatie van nationale en internationale jeugdtoernooien.

Lucas voegt hieraan toe: “Victory is trots en dankbaar om de titel van Club van het Jaar te ontvangen van de EHF. Hij erkent de reusachtige stappen die de hele club gedaan heeft om een warm nest te creëren voor onze 85 ploegen en talloze vrijwilligers. Daarnaast bevestigt de erkenning dat dit alles kan plaatsvinden in een infrastructuur van topkwaliteit in onze typisch gastvrije atmosfeer. De erkenning kon ook niet op een beter moment komen, net wanneer we ons eeuwfeestjaar inzetten. Als vertegenwoordigers van de EHF Club van het Jaar zal onze familie zich meer dan ooit gemotiveerd voelen om er een topjaar van te maken.”